duminică, 14 octombrie 2012

15 octombrie 2012 - Valul de lumina


       Bucuresti,  octombrie 2012 - Organizatia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie - “Ziua Internationala  a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”,eveniment aflat la a treia editie in Romania si care are cea mai mare amploare din lume. Evenimentul se desfasoara in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

            In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara)
 se aprind lumanari in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Lumanarile sunt lasate sa arda timp de o ora creand
astfel, datorita diferentei de fus orar, un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore. In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data in 2010, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate.  
            In acest an, evenimentul va avea loc in cel putin 22 orase din tara si 4 din strainatate. Pentru Bucuresti locatia de desfasurare va fi in fata Cercului Militar National (Casa Centrala a Armatei), cu incepere de la ora 19:00. Detalii despre eveniment si celelate locatii se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe sit-ul E.M.M.A.
              Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.            In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor. An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele. 

                     Va asteptam sa ne fiti alaturi pentru a comemora toti copii plecati multi prea devreme dintre noi.
Pentru mai multe informaţii puteti scrie pe contact@organizatiaemma.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu